Activitate

Din 1995 și până azi stuctura OSS-ului s-a modificat tocmai pentru a spori eficiența și a dezvolta organizația într-o direcție cât mai profitabilă din punct de vedere al relațiilor interumane și profesionale. S-au dezvoltat colaborări și parteneriate în diverse domenii, iar în prezent se încearcă stabilirea de noi legături cu alte structuri naționale și nu numai, toate acestea realizându-se în favoarea voluntariulor activi ai organizației.

OSS cuprinde partea academică, de reprezentanță universitară, Președintele fiind membru cu drept de vot în Senatul Universității, în Consiliul Facultății și participant la Birourile de Consiliu ale Facultății și partea de ONG, prin intermediul celor 3 departamente și 9 proiecte proprii, plus colaborări.

Departamentul Tehnic ofera suport IT tuturor membrilor, Departamentul Științific se ocupă de coordonarea activităților științifice realizate prin cadrul organizației cât și informarea și susținerea studenților în legătură cu acestea, iar Departamentul Studenți Străini se ocupă de realizarea de activități care facilitatea integrarea studentilor de la liniile de studiu franceza si engleza în mediul universitar și social clujean.

Cele 9 proiecte ale OSS sunt: Congresul DENTis, el reprezentând proiectul cel mai mare al organizației în decursul anului universitar, fiind unul dintre cele mai apreciate Congrese Internaționale studențești ce reunește invitați, studenți și cadre medicale participante din țară și din străinatate. Prin intermediul proiectului Dăruiește Zâmbind și Profilaxia Cariei Dentare se ajuta copii din medii defavorizate, oferindu-se si lectii de profilaxie si preventie in medicina dentară. Ziua Porților Deschise este un proiect ce se adresează elevilor de liceu în an terminal care doresc să afle mai multe informații despre UMF Cluj-Napoca, el cuprinzând un tur introductiv de câteva ore pe la diferite catedre al celor 3 facultăți. Revista Molarul cuMinte se adresează tuturor studenților Facultății de Medicină Dentară, dar și tinerilor medici, dornici să publice și totodată să citească articloe științifice, sociale sau beletristice, de o desăvârșită calitate. Prin intermediul proiectului Sprijin și suport pentru anul I încercam să ușuram integrarea studentilor de anul I, atat la nivel academic, cat si la nivel social în mediul clujean. Balul Dinților de Lapte este proiectul OSS prin intermediul căruia se aleg Miss si Mister Boboc, în urma unor probe și a unor teme bine alese de organizatori. InterDentis este proiectul prin intermediul căruia au loc schimburile interstudențesti intre principalele Facultăți de Medicină Dentară din țară – studenții sunt pentru o săptămână participanti activi la viața academică și socială din Cluj. Prin proiectul StomaFun se asigură buna dispoziție a voluntarilor OSS și a studenților, organizând seri de distracție și socializare în diferite cluburi.

ContactPreședinte:

Andreea Rădulescu
+40 720 227 333


Secretar:

Mircea Mangher
+40 744 555 183


Mail:
office@osscluj.ro